Ponedjeljak, 22 Februar 2021 12:18

JAVNA RASPRAVA - NACRT ZAKONA O POSREDOVANJU U PROMETU NEKRETNINA

Parlament Federacije Bosne i Hercegovine je nakon razmatranja Nacrta zakona o posredovanju u prometu nekretnina i to na 5. redovnoj sjednici Predstavničkog doma od 24.09.2019. godine i na nastavku 8. redovne sjednici Doma naroda od 28.01.2021. godine, prihvatio Nacrt zakona uz ocjenu da isti može poslužiti kao osnova za izradu Prijedloga zakona. Ujedno, zadužena je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine da organizira i provede javnu raspravu u trajanju od 30 dana, uz ostavljanje dodatnog roka od 10 dana za dostavu sugestija na ovaj Nacrt zakona.

Oba doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine su svojim zaključcima zadužili predlagača da prilikom izrade Prijedloga Zakona uzme u obzir i razmotri sve sugestije, primjedbe i prijedloge na Nacrt zakona.

Postupajući u skladu sa navedenim zaduženjem Federalno ministarstvo trgovine dana 22.02.2021.godine otvara javnu raspravu o Nacrtu zakona o posredovanju u prometu nekretnina koja će trajati 30 dana od dana postavljanja teksta Nacrta zakona na web stranicu Ministarstva.

Pozivaju se svi zainteresovani da svoje sugestije, primjedbe i prijedloge na tekst Nacrta zakona dostave na e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili pisanim putem na adresu: Federalno ministarstvo trgovine, 88000 Mostar, Dr Ante Starčevića bb.

Kako bi se omogućilo šire uključivanje zainteresovanih strana, Federalno ministarstvo trgovine će organizovati i tri javne rasprave o Nacrtu zakona o posredovanju u prometu nekretnina i to u Tuzli, Sarajevu i Mostaru, uz obavezno poštivanje epidemioloških mjera.
Mjesto i vrijeme održavanja javnih rasprava bit će objavljeno na web stranici Federalnog ministarstva trgovine, www.fmt.gov.ba najkasnije tri dana prije njihovog održavanja.

Sve sugestije, primjedbe i prijedlozi sa javnih rasprava kao i sugestije, primjedbe i prijedlozi dostavljeni putem-mail ili adresu ovog Ministarstva u ostavljenom roku, bit će razmotreni pri izradi teksta Prijedloga zakona.